ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΗΛ .

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
ΤΗΛ .
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
ΤΗΛ .

Τι ισχύει για το Λύκειο και τις Πανελλαδικές του 2023

Α και Β Λυκείου

Δεν έχουμε αλλαγές. Προαγωγικές εξετάσεις με το 50% των θεμάτων από την Τράπεζα Θεμάτων. Προϋπόθεση εισαγωγής είναι να έχει ο μαθητής γενικό μέσο όρο 10. Συνυπολογίζεται και η Φυσική Αγωγή στο Γενικό Μέσο Όρο. Το 2022 δεν υπήρξε σημαντικά μεγαλύτερος αριθμός μετεξεταστέων λόγω της εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων.

Ο βαθμός καμίας τάξης δεν μετράει για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο. Αυτό ισχύει για όλους τους μαθητές που φοιτούν αυτή τη στιγμή στο Λύκειο.

Γ Λυκείου

Οι μαθητές της Γ Λυκείου θα εξεταστούν, για πρώτη φορά, στις Απολυτήριες Εξετάσεις (όχι τις Πανελλαδικές) με το 50% των θεμάτων από την Τράπεζα Θεμάτων. Τα Εξεταζόμενα μαθήματα στις Απολυτήριες Εξετάσεις της Γ Λυκείου είναι η Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, τα τρία μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού και η Ιστορία Γενικής Παιδείας για τους μαθητές του 2ου, του 3ου και του 4ου Πεδίου και τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας για τους μαθητές του 1ου Πεδίου.

Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν υπάρχει Τράπεζα Θεμάτων. Τα θέματα θα επιλεγούν από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, όπως κάθε χρόνο. Ο βαθμός του Απολυτηρίου δεν μετράει για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο.

Απόφοιτοι προηγούμενων ετών.

Οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών εξετάζονται μαζί με τους μαθητές της Γ Λυκείου στα ίδια μαθήματα και στην ίδια ύλη. Δεν υπάρχει παλαιό και νέο σύστημα, κάθε φορά που έχουμε αλλαγή στην ύλη ή στα εξεταζόμενα μαθήματα. Έτσι το 2022 οι υποψήφιοι του 1ου Πεδίου που ήταν απόφοιτοι του 2021 και του 2020 χρειάστηκε να διαβάσουν τα Λατινικά δύο τάξεων για να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές, παρότι είχαν διδαχθεί Κοινωνιολογία.

Οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών Γενικού Λυκείου μπορούν να εξεταστούν στα μαθήματα όποιου Πεδίου επιλέξουν. Μπορούν να αλλάξουν και από το 4ο Πεδίο, για παράδειγμα, να εξεταστούν στο 1ο Πεδίο.

Δεν ισχύει το ίδιο για τους αποφοίτους προηγούμενων ετών από ΕΠΑΛ. Αυτοί δεν μπορούν να αλλάξουν τομέα. Για να το κάνουν πρέπει να φοιτήσουν ξανά στο ΕΠΑΛ για δύο χρόνια ώστε να πάρουν το πτυχίο μίας άλλης ειδικότητας που θα τους επιτρέψει να εξεταστούν στα μαθήματα άλλης ειδικότητας στις Πανελλαδικές και να δηλώσουν σχολές από άλλο Τομέα.

 

Καλέστε μας να κανονίσουμε ένα ραντεβού ώστε να σας αναλύσουμε το πρόγραμμα σπουδών και να ενταχθείτε σε ένα από τα τμήματα προετοιμασίας. Διδάσκονται όλα τα μαθήματα όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Επιπλέον, η σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού Βάλια Κανελλάκη βοηθάει μαθητές, φοιτητές και ενήλικες να βρουν αυτό που τους ταιριάζει, μέσω ολοκληρωμένων προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού.

Για να επικοινωνήσεις μαζί μας ή να λύσουμε τις απορίες σου, καλέστε στο 2831100124.

 

Πηγή: odigos.stadiodromia.gr

Scroll to Top